FOND EUROPSKE POMOĆI ZA NAJPOTREBITIJE

Očekuje se pomoć za 700 pojedinaca

U sklopu promocije Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić je posjetio Luka Rajčić, pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava kojom prilikom je našem Crvenom križu predao donaciju od jedne tone mandarina koje će biti podijeljene korisnicima socijalne trgovine u podijeli za studeni. 

Zaprešićki Crveni križ korisnik je sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije kroz partnerstvo s Hrvatskim Crvenim križem na projektu Humanitarni paket za središnju hrvatsku II. Ovaj projekt traje do srpnja 2019. godine i obuhvatiti će oko 700 socijalno ugroženih pojedinaca s područja Zaprešića i općina u okruženju na kojem djeluje Crveni križ Zaprešić. Projekt obuhvaća tri podjele paketa pomoći u prehrani, odnosno oko 2100 paketa te jednu podjelu paketa higijenskih potrepština odnosno 700 paketa i podjelu školskog pribora i opreme za TZK učenicima 1.-4. razreda osnovne škole. Projekt je prezentirala Ana Marija Radić, pomoćnica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa i voditeljica Službe za EU fondove pri HCK.

Ravnatelj GDCK Zaprešić Denis Ljevaković prezentirao je pomoćniku ministra rada i mirovinskog sustava Luki Rajčiću i okupljenima rad zaprešićkog Crvenog križa, a pomoćnik ministra je posebno  bio zainteresiran za rad pučke kuhinje i socijalne trgovine.