POMOĆ RIZIČNIM SKUPINAMA

Crveno i Plavo srce zajedno u akciji

Zadnjih dana na prvoj crti borbe s posljedicama epidemije bolesti COVID-19 nalaze se zaposlenici i volonteri Crvenog križa Zaprešić. Jedan od naših glavnih zadataka, uz pojačanu skrb za naše dosadašnje korisnike, je i organizacija dostave namirnica i lijekova rizičnim skupinama, samcima osobama starijima od 65 godina, kroničnim bolesnicima i osobama u samoizolaciji.

Volonteri Crvenog križa na terenu

Sve do početka ovog tjedna stanje na terenu je bilo relativno mirno, nismo imali puno zahtjeva za odlazak u nabavu namirnica i lijekova no s postrožavanjem mjera zaštite od COVID-19 i s iscrpljivanjem zaliha koje su građani imali u svojim domovima bitno se povećao i broj zahtjeva za pomoć od strane najvećim dijelom starijih sugrađana samaca.

Nabava namirnica

Vrijedi istaknuti kako u pomoći našim najugroženijim sugrađanima zaposlenici Crvenog križa nisu sami već su im se za volonterski rad na raspolaganje stavili pojedinačno brojni sugrađani, ali i organizirana skupina navijača NK Dinamo okupljena u inicijativu Plavo srce. Tako slobodno možemo reći da su ovih dana crveno i plavo srce zajedno u akciji za dobrobit naših sugrađana.

Zaprešićki Bad blue boysi u svom stožeru prije odlaska na teren