Volontiranje

GD CK Zaprešić značajan dio svojih aktivnosti temelji na volonterskom radu te potiče razvoj volonterizma na području grada Zaprešića i općina Bistra, Brdovec, Dubravica, Luka, Marija Gorica, Pušća i Jakovlje.

Posebna pažnja posvećuje se edukaciji i radu s mladima. U četiri osnovne škole s našeg područja organizirani su volonterski klubovi, a u većini osnovnih škola djeluje podmladak odnosno mladež Crvenog križa koji sudjeluje u provođenju akcije „Solidarnost na djelu“ i ovisno o mogućnostima sudjeluje u drugim volonterskim aktivnostima.

Odrasli se mogu volonterski uključiti u svaki segment rada GDCK Zaprešić ovisno o afinitetima, stručnom znanju i raspoloživim vještinama.

INTERVENTNI TIM

GDCK Zaprešić ima ustrojen Gradski interventni tim koji ima zadatak kao dio sustava Civilne zaštite dati odgovor na situacije veće ugroženosti stanovništva u slučaju  nesreće većih razmjera.

Članovi interventnog tima tijekom godine prolaze edukacije i obuku u sljedećim segmentima:

  • podizanje šatora i šatorskog naselja, sanitacija i pročišćavanje vode i dr.(tehnički dio)
  • procjena situacije
  • prva pomoć
  • psihosocijalna pomoć
  • služba traženja

GDCK trenutno radi na osnaživanju Gradskog interventnog tima okupljanjem novih kadrova te su novi volonteri više nego dobrodošli.

Zainteresirani za uključivanje u volonterske aktivnosti GDCK Zaprešić mogu se javiti u naše prostorije na Trgu žrtava fašizma 8 u Zaprešiću ili na tel. 01/33 13 302 te email: ckzapresic@hotmail.com.