Rad s mladima

Radu s mladima u GDCK Zaprešić posvećujemo posebnu pažnju.

Na području našeg društva Crvenog križa djeluje 15 osnovnih i područnih osnovnih škola u kojima njegujemo rad podmlatka Crvenog križa.

Škole provode edukaciju podmlatka u segmentima poznavanja povijesti i načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i prve pomoći.

Svake godine održavamo Gradsko natjecanje mladih HCK. Najbolje plasirane ekipe s ovog natjecanja nagrađujemo besplatnim ljetovanjem u našem Centru Selce.

Centar za edukaciju, odmor i rekreaciju Selce

Važan segment rada s mladima je organizacija i provođenje ljetovanja djece i mladih u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu. Godišnje u Centru Selce ljetuje oko 250 djece i mladih s područja djelovanja GDCK Zaprešić. U Centru Selce se provodi niz edukativnih i zabavnih sadržaja za mlade, od škole plivanja, edukacije o ljudskim vrijednostima do sportskih natjecanja i sl.

pjevanje uz gitaru

Volonterski klubovi mladih

U četiri osnovne škole s područja našeg društva Crvenog križa imamo osnovane volonterske klubove mladih Crvenog križa.

To su OŠ A. Augustinčić iz Zaprešića, OŠ Pušća, OŠ Jakovlje i OŠ iz Prigorja Brdovečkog.

Ovi volonterski klubovi posebno su educirani u tri područja u kojima obavljaju volonterske aktivnosti, to su mali interventni timovi, vršnjačka pomoć i klinci čuvalice životinja.

Skupština mladih HCK

Na nacionalnoj razini u kreiranju politike i aktivnosti mladih u okviru Hrvatskog Crvenog križa djelujemo kroz delegiranje našeg predstavnika u Skupštinu mladih HCK.

Naša predstavnica u Skupštini mladih HCK je Ida Nikić Popović.