Unaprjeđenje zdravlja

GDCK Zaprešić kroz niz aktivnosti preventivnog i edukativnog karaktera nastoji poboljšati kvalitetu života i zdravlje građana.

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

U suradnji s Domom zdravlja Zagrebačke županije, Ispostavom Zaprešić provodimo akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi s ciljem prevencije kroničnih nezaraznih bolesti (hipertenzija, dijabetes). Besplatna mjerenja se provode jednom mjesečno, svaki drugi utorak u mjesecu od 8-10 satu u našim prostorijama na adresi Trg Žrtava fašizma 8 u Zaprešiću.

Besplatna mamografija

U svrhu ranog otkrivanja i prevencije raka dojke također u suradnji s Domom zdravlja Zagrebačke županije provodimo projekt besplatnih mamografskih pregleda mobilnim mamografom za dobnu skupinu žena od 40-49 godina. Mamografija se provodi u prostorijama Crvenog križa Zaprešić na adresi Trg žrtava fašizma 8 u Zaprešiću. Mamografski pregledi se održavaju svaka tri do četiri mjeseca.

Tim za mobilnu mamografiju

Edukacija

U osnovnim školama kroz rad mladeži Crvenog križa te kroz održavanje prigodnih predavanja i tribina povodom obilježavanja važnih datuma također doprinosimo osvještavanju i edukaciji građana po pitanju zdravlja i zdravog načina života.