Odmaralište Selce

Povijest odmarališta u Selcu:

Prvo ljetovanje podmladka i mladeži GD CK Zaprešić u Selcu bilo je 1999. godine. Te i sljedećih nekoliko godina djeca i njihovi voditelji kampirali su u šatorima, a prehrana je bila organizirana u improviziranoj kuhinji.

Kako su se ljetovanju zaprešićke djece priključila i druga društva Crvenog križa Zagrebačke županije, smještaj u šatorima i prehrana u improviziranoj kuhinji više nisu bili adekvatni. Stoga se 2001. godine pristupilo izgradnji malih kamp kućica s 4, 6 i 8 kreveta, a izgrađena je i nova kuhinja s restoranom.

Sljedećih godina, sve do 2010. godine nastavilo se s proširivanjem kampa i gradnjom kućica za smještaj gostiju. Tad je kamp dobio i svoj današnji naziv – Centar za edukaciju, odmor i rekreaciju.

  

 

Kapacitet i sadržaji:

Danas Centar Selce raspolaže s 16 smještajnih objekata (kučice za smještaj 4, 5 ili 6 osoba) s vlastitim sanitarnim čvorom, s jednim apartmanom za 2 osobe te dva apartmana za smještaj 4 osobe. Nadalje Centar raspolaže s dodatnih 6 objekata za smještaj 8-12 osoba koje koriste zajednički sanitarni čvor.

  

Ukupni smještajni kapacitet Centra je 105 osoba.

Uz smještajne kapacitete za goste, Centar raspolaže s objektima za smještaj osoblja, obektima za prehranu (kuhinja, restoran kapaciteta 120 osoba, zdravljak za napitke i pića), učionicom (dvoranom) za nastavu, radionice, zabavne programe, ambulantom sa stacionarom te drugim pratećim objektima. Dvorana je opremljena razglasom, projektorom i LCD televizorom.

Centar Selce je napopunjeniji tijekom ljetnih mjeseci odnosno u vrijeme ljetnih školskih praznika.

Uz djecu i mladež iz Zaprešića gosti Centra dolaze i u organizaciji gradskih društava Crvenog križa iz Ivaniž Grada, Sv. Ivana Zeline, Dugog Sela, Jastrebarskog, Samobora, Krapine i Pregrade. Česti gosti su nam i umirovljenici koji dolaze u organizaciji svojih udruga (Susedgrad, Krapina, Pregrada, Zaprešić).

Uz odlazak na plažu i kupanje, za djecu imamo organizirane različite edukativne, zabavne i rekreativne sadržaje, školu plivanja, sportska natjecanja, radionice ljudskih vrijednosti, školu Crvenog križa, zabavne večeri i sl.

Za učenike osnovnih škola organiziramo i školu u prirodi.

Voditelj Centra Selce je Zdravko Popović.