GRADSKO NATJECANJE MLADIH HCK

Pobjedu odnijeli učenici OŠ Pušća i PŠ Dubravica

Učenici Osnovne škole Pušća i Područne škole u Dubravici odnijeli su pobjedu na Natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa (gradska razina) koje je 7. ožujka održano u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Prigorju Brdovečkom.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno šest ekipa podmlatka Crvenog križa (mališani od 5. do 8. razreda osnovne škole) iz osnovnih škola u Zaprešiću, Bistri, Pušći, Dubravici, Mariji Gorici i Prigorju Brdovečkom. Nakon dvosatnog uzbudljivog i neizvjesnog natjecanja u poznavanju Pokreta Crvenog križa, humanitarnog prava te ljudskih prava i prava djeteta te teoretskog i praktičnog poznavanja pružanja prve pomoći slavili su kao što je već spomenuto učenici iz Pušće i Dubravice.

Dodatni motiv za zalagane u pripremama i na natjecanju bile su vrijedne nagrade namijenjene pobjednicima pa su tako učenici iz Dubravice za osvojeno prvo mjesto nagrađeni besplatnim ljetovanjem u kampu Crvenog križa u Selcu, drugoplasirna ekipa iz Pušće nagrađena je 50% nižom cijenom na ljetovanje u Selcu dok je trećeplasirana ekipa iz Zaprešića osvojila vrijedne priručnike iz prve pomoći.

Prvoplasirana ekipa je osvojila pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju koje će u travnju biti održano u Ivanić Gradu.