PROJEKT ZAŽELI

Održana završna konferencija projekta

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešića 6. studenog 2023. godine održana je završna konferencija u okviru projekta “Zaželi i ostvari, zaposli se i pomozi potrebitima” na kojoj su uz predstavnike partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za socijalni rad sudjelovale zaposlene žene, predstavnici korisnika te druge relavantne osobe i subjekti vezni za rad Crvenog križa Zaprešić.

Crveni križ Zaprešić ovime je priveo kraju projekt zapošljavanja teže zapošljivih žena vrijedan 65.618,16 eura koji je u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima od čega su 85% sredstva iz Europskog socijalnog fonda te 15% sredstva iz državnog proračuna.

Prezentacija rezultata projekta.

U okviru projekta bilo je zaposleno ukupno 10 teže zapošljivih žena koje su pružale uslugu pomoći u kući za ukupno 67 krajnjih korisnika starijih od 65 godina. Projekt se provodio kroz osam mjeseci dok je rad žena u okviru projekta trajao šest mjeseci. Same saposlene žene su zadovoljne mogućnošću rada na projektu te isto zadovoljstvo dijele i krajnji korisnici kojima je ovo bila kako kažu velika pomoć u svakodnevnom životu. Projektom su zadovoljni i predstavnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad koji su istaknuli da svaki ovakav projekt predstavlja veliku podršku i pomoć starijim osobama čime se sprijećava institucionalizacija.

Zaposlenica na projektu dijeli svoje iskustvo rada na projektu.

Konferenciji je prisustvovao i Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešić koji je pohvalio projekt i općenito rad Crvenog križa Zaprešić.

Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića