STRUČNI SKUP ZA ODGOJITELJE

Edukacija “Odgoj za humanost od malih nogu”

Odgoj za humanost od malih nogu naziv je stručnog skupa za odgojitelje vrtića s područja grada Zaprešića i susjednih općina koji je organizirao zaprešićki Crveni križ u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Stručni skup je održan 5. rujna 2018. godine u prostoru Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću, a sudjelovalo je dvadesetak djelatnika dječjih vrtića.

Svrha ove edukacije je osposobiti odgojitelje za provođenje programa Hrvatskog Crvenog križa “Odgoj za humanost od malih nogu” u vrtićima čime bi se implementiralo temeljne ljudske vrednote kao što su humanost, volonterstvo, prijateljstvo, prihvaćanje različitosti i sl. koje promiče Crveni križ od najranije dobi. 

Iako Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić ima dobru suradnju s većinom osnovnih škola zaprešićkog područja na promoviranju humanih vrednota, ovo je prvi korak da se s edukacijom o humanim vrednotama krene još ranije. Edukacija je prvi korak, ali ne i posljednji na uspostavi suradnje vrtića i zaprešićkog Crvenog križa, naime u planu je periodično održavanje evaluacijskih sastanaka polaznika edukacije radi praćenja provedbe programa. Nadalje u planu je i edukacija volontera Crvenog križa Zaprešić za provođenje ovog programa koji će biti podrška odgojiteljima u provedbi programa.