U TRAVNJU ODRŽANE TRI AKCIJE DDK

Darivanje krvi u Zaprešiću, Bistri i Mariji Gorici

Mjesec travanj bio je za GDCK Zaprešić rekordan po broju održanih akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na ukupno tri akcije održane u Zaprešiću te općinama Marija Gorica i Bistra krv su dala ukupno 104 dobrovoljna darivatelja krvi.

2018. godina je za nas značajna po većem broju planiranih akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a od samog početka godine bilježimo dobar odaziv darivatelja i porast prikupljenih doza krvi u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Osobito je značajno da ćemo ove godine prostorno proširiti mjesta održavanja akcija DDK i tako približiti mogućnost darivanja krvi darivateljima pa smo tako u travnju imali nakon dužeg niza godina akciju DDK u Općini Bistra. Ističemo ovim putem dobru organizaciju u Bistri te se zahvaljujemo svima koji su pomogli da se održi uspješna akcija.

Marija Gorica je izuzetan primjer dobre organiziranosti dobrovoljnih darivatelja krvi gdje se već tradicionalno duži niz godina održavaju uspješne akcije DDK. Ovdje su akcije DDK postale i svojevrstan društveni događaj gdje se dolazi vidjeti i biti viđen.