PRVA POMOĆ

Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić obilježili su 9. rujan koji se diljem svijeta obilježava kao Svetski dan prve pomoći edukacijom i natjecanjem iz prve pomoći koji su održani u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu.

Edukaciju iz prve pomoći su održali sami volonteri

Ukupno jedanaest volontera i zaposlenika Crvenog križa Zaprešić boravilo je od 8.-10. rujna u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu gdje je za njih prvodena edukacija iz prve pomoći. Radi se o redovitom godišnjem obnavljanju znanja iz prve pomoći koje se ove godine poklopilo s obilježavanjem Svjetskog dana prve pomoći. Osim edukacije iz prve pomoći održano je i natjecanje iz prve pomoći uz realistični prikaz ozljeda kako bi uvijeti pružanja prve pomoći bili što sličniji stvarnim uvjetima.

Detalj s praktičnog dijela edukacije

Osim edukacije iz prve pomoći provedena je i edukacija iz pružanja psihosocijalne podrške unesrećenima kao i samim pomagačima tijekom koje je naglašeno da pomagači često djeluju pod pritiskom te kako je važno da se i njima pruži adekvatna psihosocijalna podrška.

Ovaj edukativni vikend koji su volonteri proveli u Selcu je bio svojevrsni team building i nagrada za uloženi trud u brojne aktivnosti Crenog križa Zaprešić.