DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI 10.8.2018.

Darovana krv život znači

Društvo Crvenog križa Zaprešić zajedno sa Zavodom za transfuzijsku medicinu organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će biti održana u utorak 12. studenog 2018. u vremenu od 14:30 do 18:30 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta na adresi Trg žrtava fašizma 11 u Zaprešiću.

Napominjemo da u Hrvatskoj trenutno postoji povećana potreba da krvi te pozivamo sve naše darivatelje i one koji će to tek postati da se odazovu ovoj akciji.

Želimo napomenuti da je darivanje krvi kratak i bezbolan te za zdravu osobu potpuno neškodljiv postupak. Svima koji se odazovu na akciju ukratko se provjeri zdravstveno stanje, tlak i nivo željeza u krvi, te ako je sve u redu, može se dati krv.

Nakon davanja krvi, darivateljima se preporučuje nadoknaditi tekućinu, pa im je stoga na raspolaganju sok ili crno vino. Također, Crveni križ za svakog darovatelja priređuje tzv. zahvalni obrok te najčešće i nekakav manji poklon kao znak pažnje.

Svakako je dobro napomenuti da dobrovoljni darivatelj krvi nakon određenog broja davanja imaju pravo na određene blagodati. Tako npr. nakon 31. darovane doze krvi dobrovoljni darovatelj krvi ima pravo na besplatno doživotno dopunsko zdravstveno osiguranje.

Informacije o akciji na 01/3313302 ili ckzapresic@hotmail.com.