KAMP SELCE-OAZA RADOSTI

Pozitivno ozračje i duh ljudskih vrijednosti

U nedjelju 5. kolovoza s ljetnog kampa u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu vratila se zadnja zaprešićka grupa mališana, većinom učenika OŠ Antun Augustinčić. Prema kazivanju voditeljica koje su se brinule za ukupno devedestipetero djece, boravak u Selcu je bio iznad očekivanja, hrana, smještaj i atmosfera u kampu su bili odlični, stvoreno je ozračje zajedništva bez obzira na dob ili socijalni status djece, čime je svakako ostvaren dio misije Crvenog križa.

Ove godine u Selcu je boravilo 250 korisnika osnovnoškolskog uzrasta s područja na kojem djeluje Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić (Grad Zaprešić i općine Brdovec, Marija Gorica, Jakovlje, Bistra, Luka, Pušća, Dubravica) zajedno s 22 voditelja te učiteljima plivanja, animatorima i medicinskim sestrama koje se brinu za zdravstvenu sigurnost djece. Ljetovanje djece slabijeg imovnog stanja u Selcu financirano je iz proračuna Grada Zaprešića i okolnih općina pri čemu prednajče Grad Zaprešić te općine Brodvec i Jakovlje. Dio troškova boravka socijalno ugrožene djece snosi i Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije.

Osim korisnika Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić u Centru svako godine borave i korisnici iz drugih društava Crvenog križa te volonteri i dobrovoljni darivatelji krvi, a ove godine Centar su koristili i članovi Federacije mladih europskih zelenih (FYEG) iz Brisela. Godišnje, odnosno tijekom sezone kroz Centar prođe i do tisuću korisnika.