LJETOVANJE DJECE I MLADIH U SELCU

Škola plivanja i drugi sadržaji oduševili korisnike

Sezona boravka djece i mladih u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu kojim upravlja Crveni križ Zaprešić započela je 17. lipnja boravkom djece iz Brdovca i Prigorja Brdovečkog, a zatim i djece iz Pušće, Dubravice, Jakovlja i Zaprešića. Krajem srpnja u Selcu će boraviti još jedna grupa s našeg područja, učenici osnovnih škola iz Marije Gorice, Kupljenova i Zaprešića, a oni koji su se već vratili ponijeli su sa sobom jako lijepe utiske i iskustva.

Ove godine kroz kamp mladih u Selcu će proći blizu 300 djece s područja Zaprešića i okolnih općina, a osim djece s našeg područja u kampu će do kraja sezone organizirano boraviti djeca iz Jastrebarskog, Dugog Sela, Zeline, Samobora, Pregrade, Krapine te članovi nekoliko udruga umirovljenika.

Za najmlađe boravak u kampu Crvenog križa  osim neizostavnog uživanja u suncu i moru obuhvaća i niz edukativnih sadržaja, školu plivanja, radionice ljudskih vrijednosti, kreativne radionice te zabavni i sportski program poput talent show-a, izbora najbolje frizure, karaoke show-a, izbora mistera i miss kampa, sportskih natjecanja i dr.

Ove godine kamp je doživio i nekoliko preinaka čime je postignuta veća kvaliteta usluge i boravka korisnika, glavna velika društvena prostorija za zajedničke aktivnosti i programe je dobila novi pod, proširena je i natkrivena terasa zdravljaka koji je doživio prenamjenu u još jednu dodatnu prostoriju namijenjenu održavanju radionica i programa, a radilo se i na uređenju okoliša i objekata za boravak korisnika.