DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI

Božidaru Vidu priznanje za 125 darivanja

U Hotelu Princess u Jastrebarskom održana je 24. rujna svečanost u čast dobrovoljnih darivatelja krvi Zagrebačke županije, a povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi RH na kojoj su sudjelovali i dobrovoljni darivatelji krvi Crvenog križa Zaprešić.

Iz Crvenog križa Zaprešić kao dobitnici priznanja za darovanu krv sudjelovali su Božidar Vid za 125 puta darovanu krv, Branko Šoštarić za 75 puta darovanu krv te Josip Kopnić i Marijo Konjević za 50 puta darovanu krv, a Micika Majdić (35 darivanja) i Aleksandar Ekart (100 darivanja) bili su pozvani na svečanost, ali se nisu mogli odazvati.

Božidar Vid prima priznanje za 125 puta darovanu krv

Na svečanosti su sudjelovali darivatelji krvi iz Cijele Zagrebačke županije odnosno iz društava Crvenog križa gradova Sv. Ivan Zelina, Vrbovec, Dugo Selo, Ivanić Grad, Velika Gorica, Jastrebarsko, Samobor i Zaprešić. Osim njih nazočili su i predstavnici Zavoda za transfuzijsku medicinu, predstavnici Zagrebačke županije, ravnateljica i predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije te predstavnici društava Crvenog križa Zagrebačke županije.

Dobrovoljni darivatelji, zaposlenici i članovi Odbora GDCK Zaprešić

Naše društvo Crvenog križa u zadnje dvije godine bilježi porast dobrovoljnih darivatelja krvi i prikupljenih doza krvi, a ovakve svečanosti koje se redovito održavaju na razini Zagrebačke županije i na razini pojedinih društava Crvenog križa način su da se simbolično zahvali dobrovoljnim darivateljima krvi na nesebičnoj gesti humanosti koja ima veliki značaj za zdravstveni sustav.