MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH

Pobjeda podmaltku Crvenog križa Zaprešić

Na međužupanijskoj razini Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa koja je održana u Sisku 9. ožujka 2024. u konkurenciji podmlatka pobjedu je odnijela ekipa Crvenog križa Zaprešić te je ostvarila plasman na državno natjecanje koje će se održati u Ludbregu.

Ekipa podmlatka Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić ostavrila je, može se slobodno reći, povijesni rezultata na Međužupanijskom natjecanju mladih HCK održanom u Sisku 9. ožujka, plasiravši se po prvi put u novijoj povijesti našeg društva Crvenog križa na Državno natjecanje mladih HCK koje će se održati od 10.-12. svibnja u Ludbregu. Ovaj izvanredan rezltat naša ekipa podmlatka ostvarila je u konkurenciji 9 ekipa iz Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

Pobjednici Međužupanijsog natjecanja mladih HCK, ekipa OŠ Bistra

Radi se o ekipi Onovne škole Bistra koja je pobijedila na gradskom natjecanju u konkurenciji 7 ekipa iz osnovnih škola s našeg područja. Već nakon gradskog natjecanja moglo se naslutiti da će ova ekipa ostvariti dobar rezultat u nastavku natjecanja, a posebno je samouvjeren bio mentor ekipe, profesor Matija Opašić koji je rekao da na međužupanijsko natjecanje idu po pobjedu. Članovi ekipe u sastavu Jana Lešnjak, Mia Skender, Sara Piškor, Dorotea Pejaković-Đipić, Ema Jedvaj i Filip Gluvić vrlo su ozbiljno pristupili pripremama za nasavka natjecanja na međužupanijskoj razini, a kako kažu osim znanja o pokretu Crvenog križa i prvoj pomoći jako je važna bila i psihološka priprema te je njihov sveobuhvatan pristup na kraju urodio plodom i plasmanom u završnicu natjecanja.

Članovi ekipe podmaltka GDCK Zaprešić s osvojenim trofejima

Ekipu podmlatka Crvenog križa Zaprešić sada očekuje pripreme za državnu razinu odnosno 25.državno Natjecanja mladih HCK koja će se održati u Ludbregu od 10.-12. ožujka.

Članovi ekipe i mentor Matija Opašić s ravnateljem GDCK Zaprešić Denisom Ljevakovićem na nagradnom ručku i dogovoru za pripreme za odlazak na 25. državno natjecanje mladih HCK.