SKUPŠTINA MLADIH HCK

GDCK Zaprešić predstavljala Ida Nikić 

U Domu Crvenog križa na Sljemenu od 2. do 4. ožujka u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa održana je Skupština mladih HCK, a Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić predstavljala je Ida Nikić Popović profesorica filozofije iz Prigorja Brdovečkog.

Na Sljemenu su se okupili predstavnici 59 gradskih društava Crvenog križa iz cijele Hrvatske te predstavnici mladih nacionalnih društava Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Španjolske, Italije i Libanona.

Izabran je novi saziv Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa te članovi Odbora mladih i predsjednicaKluba mladih. Održane su i tri radionice koje su se bavile tematikom prikaza plana natjecanja iz prve pomoći, zatim umijećem komuniciranja te razvijanjem svijesti volontiranja kod mladih. Radionice su poslužile i boljem povezivanju mladih Crvenog križa iz različitih dijelova Hrvatske i svijeta te razmjeni znanja i iskustava.

Ovo je prvi puta da Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić ima svog predstavnika odnosno predstavnicu u Skupštini mladih HCK te smatramo to još jednim korakom u unaprjeđenju rada našeg društva Crvenog križa, posebno kad su u pitanju mladi i rad  s mladima.