DJELOVANJE U KRIZAMA

Vježba spremnosti i obnova znanja

Članovi gradskog interventnog tima za djelovanje u kriznim situacijama Crvenog križa Zaprešić sudjelovali su od 24.-26. svibnja na vježbi provjere spremnosti i obnovi znanja za djelovanje u kriznim situacijama koja je održana u Gospiću, a koju je organiziralo Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije.

Na vježbi i provjeri znanja koju je organiziralo županijsko društvo Crvenog križa sudjelovalo je troje članova gradskog intrventnog tima, Aleksandra Koški, Ivan Kuštro i Ivica Balenović. Radilo se o vježbi i provjeri znanja županijskog interventnog tima koji čine predstavnici svih društava Crvenog križa Zagrebačke županije.

Obnova znanja iz prve pomoći

Periodična provjera i onova znanja i vještina izuzetno je važna za održavanje spremnosti za djelovanje interventnih timova u kriznim situacijama, a ovom prilikom obnovljeno je znanje iz sljedećih segmenata, prva pomoć, organizacija smještaja, logistika i skladište, sanitacija vode, komunikacije, psihosocijalna podrška i služba traženja, a provedena je i ternska vježba odnosno praktična prmjena usvojenih vještina.

Obnova teorijskog znanja iz različitih područja djelovanja Crvenog križa u krizama

Organizatori i edukatori su vježbu i edukaciju ocijenili vrlo uspješnom, a i sami sudionici su bili zadovoljni programom čiji cilj nije samo obnova znanja i uvježbavanje djelovanja u krizama već i svojevrsni team building i upoznavanje članova županijskog interventnog tima iz različitih društava Crvenog križa.

Organizacija privremenog smještaja
Organizacija privremenog smještaja
Predstavnici Crvenog križa Zaprešić na vježbi Aleksandra Koški, Ivica Balenović, Ivan Kuštro