INTERVENTNI TIM

Podrška vatrogascima na terenu

Skladište plastičnog otpada u Zaprešiću zahvatio je 19. lipnja požar te su na teren izašle vatrogasne snage Zaprešića i okolice te ostale snage sustava civilne zaštite kako bi sanirale požar i njegove posljedice, a angažiran je bio i interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić.

Građane Zaprešića i okolice u kasnijim popodnevnim satima 19. lipnja iznenadio je gust crni dim koji se širo iz sjeveroistočnog djela grada, ubrzo se doznalo da se radio o skladištu plastičnog otpada koje je zahvatio požar, a ubrzo su na terenu bile brojne žurne službe.

Vatrogasci uzimaju predah i doručkuju.

Vatrogasne snage od otprilike 200 pripadnika gasile su požar cijelu noć na 20. lipnja te je tijekom noći požar stavljen pod nadzor. U međuvremenu je Stožer civilne zaštite Grada Zaprešića zatražio od Crvenog križa Zaprešić da se uključi kao podrška gasiteljima na način da osigura okrjepu odnosno doručak i večeru te vodu. Tako da smo u ranim jutarnjim satima 20. lipnja izašli na teren u neposrednoj blizini požarišta kako bi umornim gasiteljima podijelili doručak te vodu.

Članovi interventnog tima GDCK Zaprešić dijele hranu vatrogascima.

Tijekom dana osiguali smo dodatne količine vode te hrane za slučaj da izvanredna situacija potraje te je u pučkoj kuhinji našeg Crvenog križa pripremljena večera za preostale gasitelje koji su održavali dežurstvo na požarištu kako požar ne bi ponovo buknuo.

Interventni tim GDCK Zaprešić na požarištu skladišta plastike u Zaprešiću.

Ovime je Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić još jednom pokazalo spremnost, opremljenost i učinkovitost te da je važan dio sustava civilne zaštite za djelovanje u kriznim situacijama.

Članovi interventnog tima GDCK Zaprešić.