DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH HCK

Dobar nastup podmlatka CK Zaprešić

Ekipa podmlatka Crvenog križa Zaprešić sudjelovala je po prvi put u novijoj povijesti našeg društva Crvenog križa na završnici Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa koje je ove godine održano u Ludbregu od 10.-12. svibnja na kojem su osvojili 8. mjesto u jakoj konkurenciji ekipa iz cijele Hrvatske.

Postrojavanje ekipa prije početka natjecanja

Ekipe podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje su prošle filter gradskih i međužupanijskih natjecanja okupile su se u Ludbregu od 10.-12. svibnja kako bi odmjerile znanje iz područja poznavanja Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, ljudskih prava i prve pomoći te sposobnosti praktičnog pružanja prve pomoći.

Praktični dio natjecanja iz pružanja prve pomoći

Boje Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić su branili učenici Osnovne škole Bistra koji su u zaista jakoj konkurenciji 10 najboljih ekipa u Hrvatskoj osvojili 8. mjesto. Uz malo više znanja i sreće plasman je mogao biti i nešto bolji jer su im 6. i 7. mjesto izmakli za minimalan broj bodova. U obije starosne kategorije natjecatelja ovaj put su najbolje bile ekipe podmlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Kipa podmlatka GDCK Zaprešić spremna za natjecanje

I ovim putem želimo pohvaliti našu ekipu i njihovog mentora prof. Matiju Opašića na zaista uloženom trudu u pripremi za sve tri razine natjecanja. Možemo biti ponosni na naše predstavnike jer su pokazali zaista dobro znanje i vještine. Kao nagradu za pobjedu na Međužupanijskom natjecanju te plasman i sudjelovanje na Državnom natjecanju članovi ekipe zajedno s mentorom boravit će tjedan dana na ljetovanju u našem Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu.