KAMP SELCE POPUNJEN I OVE GODINE

Radost za više od 250 mališana

Više od 250 djece s područja Zaprešića i susjednih općina na kojima djeluje Crveni križ Zaprešić boravilo je ove godine u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu kojim upravlja naše društvo Crvenog križa.

Grupa djece iz OŠ A. Augustinčić iz Zaprešića

Velikim dijelom u Selcu ljetuju djeca slabijeg imovinskog statusa kojima je trošak ljetovanja pokriven zahvaljujući pomoći Grada Zaprešića i općina Jakovlje, Bistra i Brdovec te dijelom donacijama privatnih poduzetnika.

Osim socijalno ugrožene djece ljetovati u Selcu mogu i ostala djeca koja su članovi Crvenog križa i čiji roditelji snose trošak njihovog ljetovanja.

U Centru Selce je uvijek vesela atmosfera

Centar Selce nudi smještaj u dvije vrste objekata (bungalova ili popularno zvanih kućica), u objektima s 4-5 kreveta i vlastitim sanitarnim čvorom i u objektima s 4-8 kreveta sa zajedničkim sanitarnim čvorom izvan objekta.

Cijena ljetovanja za djecu je vrlo popularna i iznosi za jednotjedni boravak 1.100 kuna za smještaj u objektima bez vlastitog sanitarnog čvora i 1.200 kuna za smještaj u objektima s vlastitim sanitarnim čvorom. Vrijedno je napomenuti da roditelji mogu ljetovanje platiti i na rate. U cijenu je uključen prijevoz autobusom, škola plivanja te razni drugi edukativni, sportski i zabavni sadržaji koji organiziraju i vode voditelji djece. Na svaku grupu od 12 djece angažiran je jedan voditelj volonter koji za vrijeme ljetovanja vodi potpunu brigu o svojoj grupi. Uz voditelje u kampu boravi učitelj plivanja (kineziolog) i medicinska sestra koja vodi brigu o zdravlju djece dok se noćni čuvar brine za red i sigurnost u Centru tijekom noćnih sati.

Iako se tijekom boravka u Selcu korisnicima nude brojni sadržaji, ipak je svima najdraže i najinteresantnije kupanje na obližnjim plažama. Centar Selce udaljen je od mora i plaže nekih 700-800 metara ili desetak minuta hoda, a najpopularnije je plaža u Uvali Slana gdje se provodi i naša škola plivanja.

Boravak na plaži je ipak svima najdraža zanimacija

Osim djece s područja Zaprešića i susjednih općina te naših odraslih članova u Centru Selce borave i brojni drugi korisnici temeljem naše suradnje s drugim društvima Crvenog križa te ostalim udrugama, klubovima i organizacijama. Tako već dugi niz godina u Selce dolaze korisnici društava Crvenog križa Samobor, Jastrebarsko, Dugo Selo, Ivanić Grad, Sv. Ivan Zelina, Pregrada, Glina te članovi raznih udruga i klubova.