TRENING ČLANOVA GRADSKOG INTERVENTNOG TIMA

Sudjelovalo 25 volontera s područja Zaprešića

Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić je od 8.-10. lipnja u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu organiziralo i održalo od  trening i edukaciju za članove gradskog interventnog tima Crvenog križa.

Ovaj osnovni trening volontera Hrvatskog Crvenog križa je obuhvatio osnovno znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Hrvatskom Crvenom križu te volonterstvu, a od praktičnih vještina tečaj prve pomoći, službu traženja i podizanje šatorskog naselja.
Edukacija je održana u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Samobor.
S područja Zaprešića i okolnih općina sudjelovalo je 25 sudionika te isto toliko sudionika s područja Samobora.
Ovo je prva ovakva edukacija održana u organizaciji GDCK Zaprešić te predstavlja temelj za osposobljavanje baze volontera članova gradskog interventnog tima koji ima zadatak djelovati u slučajevima raznih nesreća i katastrofa.
Povratna informacija od sudionika edukacije je bila izuzetno pozitivna, a namjera nam je ovakve treninge organizirati jednom godišnje kako bi održali kvalitetnu bazu volontera za djelovanje u slučaju katastrofa.
Edukaciju su proveli dr. Ivica Cvetković, predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Vesna Krivošić, voditeljica službe traženja u Hrvatskom Crvenom križu, Kristijan Katinić iz GDCK Dugo Selo te Denis Ljevaković, ravnatelj GDCK Zaprešić.