NATJECANJE MLADIH HCK

Najbolje ekipa OŠ Bistra

Osnovna škola Luka bila je domaćin gradske razine 24. natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa koje je održano 4.3.2023. uz sudjelovanje ukupno šest škola Zaprešića i šire okolice.

Ovo natjecanje koje već ima višegodišnju tradiciju nije održavano zadnje dvije godine zbog uvijeta prouzročenih epidemijom Covid-19 te smo ove godine slabljenjem epidemioloških mjera uspjeli postići da svoje ekipe na natjecanje pošalje šest osnovnih škola. Domaćin natjecanja je bila Osnovna škola Luka koja je ugostila natjecateljske ekipe u svom novom prostoru u koji su uselili u rujnu prošle godine te je to i za školu bio jedan lijep događaj kojim su otvorli svoja vrata novog prostora učenicima drugih škola iz okruženja.

Praktični dio natjecanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecanje mladih HCK ima tri razine, gradsku, međužupanijsku i nacionalnu i provodi se pisanom provjerom znanja iz poznavanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prve pomoći te praktične provjere znanja iz prve pomoći. Nakon uzbudljivog i neizvjesnog natjecanja najviše znanja u teorijskom i spretnosti na praktčnom dijelu pokazala je ekipa OŠ Bistra koja će ujedno biti naš predstavnik na međužupanijskom natjecanju koje će biti održano u Ivanić Gradu. Drugoplasirana je bila škola domaćin, OŠ Luka, a treće plasirana Područna škola Dubravica koja pripada OŠ Pušća.

Teorijski dio natjecanja proceden je pisanje testova.

Vrijedi spomenuti da su tri prvoplasirane ekipe osvojile i vrijedne nagrade, prvoplasirana ekipa je osvojila besplatno ljetovanje u našem Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu, drugoplasirana ekipa je osvojila ljetovanje s 50% popusta dok je trećeplasirana ekipa osvojila komplet priručnika iz prve pomoći.

Otvorenje natjecanja postrojavanjem ekipa.