POČELA SEZONA U CENTRU SELCE

Prve grupe djece na ljetovanju

U nedjelju 20. lipnja u Centar za edukaciju, odmor i rekreaciju Selce, to jest u naš popularno zvani kamp ili Centar Selce otputovala je na jednotjedno ljetovanje prva grupa djece iz osnovnih škola iz Brdovca, Marije Gorice i Bistre.

Djeca pri dolasku u kamp Selce i smještanju u sobe

Prilikom dolaska u Selce radosti i veselju mališana nije bilo kraja, posebno zbog toga što su mogli iskusiti malo više slobode i druženja kao kontrast u odnosu na proteklu školsku godinu punu ograničenja i neizvjesnosti zbog dobro poznatih razloga odnosno pandemije Covid-19. Nije da se kod ne vodi računa o mjerama koliko je potrebno, ali to nije umanjilo veselje, a uz kupanje, zabavu i razne igre sve je to puno lakše.

Škola plivanja

Od aktivnosti osim nezaobilaznog kupanja i sunčanja za neplivače je organizirana škola plivanja pa je tako većina neplivača proplivala već sredinom tjedna, zatim su organizirane razne sportske aktivnosti i igre na otvorenom, kreativne radionice, odlazak na izlet na Otok Krk te večernji izlasci na sladoled i šetnju u Selce.

Izlet na Otok Krk

Do kraja ove sezone u Centru Selce će boraviti još tri grupe djece s područja Zaprešića i okolice odnosono ukupno oko 250 mališana od koji je više od 100 iz socijalno ugroženih obitelji koji ostvaruju pravo na besplatno ili sufinancirano ljetovanje. Besplatno ljetovanje za socijalno ugrožene učenike osiguravamao uz pomoć Grada Zaprešića, susjednih oćina i raznih sponzora.

Izbor za najluđu frizuru