Sigrnije škole i vrtići

Podjela kompleta prve pomoći

U razdoblju od 6.-17. travnja Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić podijelilo je ukupno 70 kompleta prve pomoći za ukupno 41 vrtić te osnovnu i srednju školu s područnim objektima na području Zaprešića i šire okolice kao dio projekta “Sigurnije škole i vrtići” koji se provodi u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem.

Radi se o projektu “Sigurnije škole i vrtići” koji je osmislio i pokrenuo Hrvatski Crveni križ u okviru kojeg je kreirana online platforma “Sigurnija djeca”, koja je dostupna na poveznici https://sigurnija-djeca.hck.hr.

Projekt je započeo 2020. fazom testiranja online platforme u kojoj je sudjelovalo 10 dječjih vrtića i dvije osnovne škole među kojima su bila dva dječja vrtića s područja našeg društva crvenog križa, DV “Maslačak” iz Zaprešića i DV “Videk” iz Brdovca. Temeljem svog sudjelovanja i implementacije sastavnica programa u svoj rad DV “Maslačak” i DV “Videk” su dobili potvrdu i oznaku “Siguran vrtić”, a potvrdu će održavati vrijedećom kroz daljnji rad na održavanju spremnosti djece, odgojitelja i nastavnika za odgovor na krizne situacije.

Cilj projekta Sigurnije škole i vrtići je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.