SOCIJALNA TRGOVINA

Podjela blagdanskih paketa

Tvrtke i sugrađani organizirani u više inicijativa ove su godine pomogli nabavu blagdanskih paketa pomoći za oko 200 socijalno najpotrebitijih sugrađana koji koriste usluge socijalne trgovine Crvenog križa Zaprešić kroz podjelu mjesečnih paketa prehrambenih i higijenskih potrepština.

Možda je i trenutna kriza zbog pandemije bolesti COVID-19 ove godine bila uzrok povećanog interesa sugrađana da pomognu i osjećaja solidarnosti s onima koji su na margini društva te stoga vrlo često i u potrebi za najosnovnijim sredstvima za život.

Blagdanski paketi spremni za podjelu u Crvenom križu Zaprešić

Što god da je uzrok pobuđivanju građana da pomognu naš rad s najpotrebitijima, nas je to jako razveselilo te se osjećamo zadovoljno i podržano u našoj humanitarnoj misiji koju nastojimo svakodnevno što bolje iznijeti. Posebno veseli uključivanje u ovakve aktivnosti onih najmlađih pa tako želimo istakuti da smo ponosni na učenike Osnovne škole Antuna Augustinčića iz Zaprešića koji su se ove godine angažirali na prikupljanju slatkih proizvoda namijenjenih za blagdanske pakete za naše najmlađe korisnike kojih je u našoj redovitoj skrbi oko 60. Uz učenike želimo pohvaliti i njihove učiteljice Petru Grubić i Irenu Rendulić koje su vodile cijelu aktivnost.

Učenici OŠ A. Augustinčić su donijeli poklone za naše najmlađe korisnike

Ove godine građani su se mogli uključiti i u dvije inicijative građana koje su u Zaprešiću organizirale prikupljanje proizvoda s popisa artikala koje dijelimo u našim mjesečnim paketima pomoći. Radilo se o inicijativi odnosno humanitarnoj akciji Humanitarni advent Foruma žena Zaprešića te sličnoj inicijativi sugrađanina Gordana Lopca. Obije inicijative su dale vrijedan doprinos te su olakšale rad i poboljšale ponudu u našoj socijalnoj trgovini, vjerujemo na radost naših brojnih korisnika.

Sudionici inicijative Foruma žena Zaprešića
Gordan Lopac s ekipom i doniranim proizvodima

Ne smijemo zaborabviti niti na Grad Zaprešić koji je donirao oko 400 paketa slatko-slanih proizvoda te tvrku Kraš d.d. koja je donirala slatke proizvode, a koji proizvodi su podijeljeni većem broju djece iz evidencije Centra za socijalnu skrb Zaprešić, korisnicima socijalne trgovine te korisnicima prava na topli obrok u našoj pučkoj kuhinji.

Najmlađe su razveselili paketi koje je donirao Grad Zaprešić

Na kraju, ali niti slučano manje važno, velika zahvala ide tvrtki D.B.T. d.o.o. iz Zaprešića koja svojim vrijednim donacijama povodom Božića i Uskrsa već više godina za redom pomaže rad naše socijalne trgovine. Zahvaljujući ovoj uspješnoj zaprešićkoj tvrtki sadržaj blagdanskog paketa je puno bogatiji i bolji nego što bi to bio bez njihove podrške. Od srca hvala njihovim direktorima Iskri Žilavčić i Dragi Bukovini na nesebičnosti i solidarnosti.

Iskra Žilavčić, direktorica u tvrtki D.B.T. d.o.o. posjetila je Crveni križ i našu socijalnu trgovinu čiji rad pomaže