DAN DARIVATELJA KRVI RH

Jubilarna priznanja za 17 darivatelja krvi

25. listopad obilježava se kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi Republike Hrvatske te je tim povodom u Hotelu Dioniz u Dugom Selu održana svečanost dodjele jubilarnih priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi s područja Zagrebačke županije.

Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić ove se godine može podičiti s čak 17 darivatelja koji su dobili zaslužena priznanja za dugogodišnju posvećenost i iskazanu humanost kroz darivanje krvi.

Njihova imena s brojem ostvarenih darivanja su kako slijedi:

Za 35 darivanja krvi priznanje i brončani znak je dobila Ana Marija Urukalović, za 55 darivanja priznanje i srebrni znak je dobila Iva Ramljak, za 50 darivanja priznanje i brončani znak su dobili Miroslav Crnković, Dušan Gojković, Mario Kolarić, Nenad Markotić, Jurica Mokos, Christian Šerer, Dean Matijašević, za 75 darivanja priznanje i srebrni znak su dobili Marijo Županec, Miroslav Vasić, Dragutin Švec, Žarko Škreblin, Mladen Hercigonja i Dejan Dorinko te za 100 darovanih doza krvi priznanje i zlatni znak Siniša Debogović i Stjepan Vrabec.

Dodjela priznanja održana je u prisutnosti visokih dužnosnika Zagrebačke županije, Grada Dugo Selo, Hrvatskog Crvenog križa, Društva Crvenog križa Zagrebačke županije te ravnatelja i predsjednika gradskih društava Crvenog križa Zagrebačke županije.

Ovim putem još se jednom zahvaljejemo našim darivateljima krvi i ovogodišnjim dobirnicima priznanja na iskazanoj humanosti i nemjerljivom doprinosu zajednici.