MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

PRIZNANJA ZA DARIVATEJE KRVI i VOLONTERE

Dan 5. prosinac obilježava se kao Međunarodni dan volontera te je tim povodom u organizaciji Crvenog križa Zaprešić u zaprešićkoj Vršilnici održana svečanost u čast volonterima i dobrovoljnim darivteljima krvi kako bi im se priznanjima i zahvalnicama odalo priznanje za njihov nesebičan doprinos zajednici

Na svečanosti se okupilo više od sto dobrovoljnih darivatelja krvi i volontera Crvenog križa Zaprešić te članovi Odbora i Nadzornog odbora Crvenog križa Zaprešić, a događaj su uveličali i načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić i gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.

Tom prilikom zahvalnice za okrugla i jubilarna darivanja krvi primilo je ukupno 65 dobrovoljnih darivateljica i darivatelja krvi dok je zahvalnicu za volonterski doprinos radu Crvenog križa Zaprešić u 2022. godini primilo 57 volonterki i volontera.

Ravnatelj Crvenog križa Zaprešić Denis Ljevaković zahvalio se dobrovoljnim darivateljima krvi i volonterima na nesebičnosti istaknuvši kako je i kod jednih i kod drugih ključan element dobrovoljnosti odnosno volonterizma, dok darivatelji krvi dobrovoljno daruju dio svog tijela, svoju krv, volonteri daruju svoj rad i slobodno vrijeme. Ravnatelj je istaknuo da Crveni križ niti društvo ne mogu bez dobrovoljnih darivatelja krvi kao niti bez volontera te im je svima poželio dug život i dobro zdravlje. Priznanje za osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi ovom prilikom dobili su Općina Marija Gorica i Grad Zaprešić, a priznanja su primili načelnica i gradonačelnik.

Svečanost je svojim glazbenim nastupom uveličala Stefani Pijetlović, sopranistica, studentica 5. godine Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu koja je spletom kajkavskih popjevki oduševila okupljene.