KAPACITIRANJE LJUDSKIH POTENCIJALA

Trening volontera i povjerenika Crvenog križa

Jesensko razdoblje obično koristimo za edukacije i treninge naših ljudskih kapaciteta pa smo tako 21.-22.10.2022. godine održali edukaciju naših volontera i povjerenika Crvenog križa u osnovnim školama.

Kako bi naši volonteri na čijem angažmanu počiva veliki dio našeg rada i aktivnosti bili što spremniji za svoje zadatke prošli su edukaciju koja se sastojala od nekoliko tema, osnovno poznavanje Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, osnove volontiranja, tečaja prve pomoći te osposobljavanja za djelovanje u terenskim uvijetima (podizanje šatora.

Kad su u pitanju povjerenici Crvenog križa u osnovnim školama kojima je glavni zadatak edukacija učenika u području humanih vrednota te priprema za Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa njih smo educirali prije svega iz područja prve pomoći kako bi što bolje mogli pripremati ekipu učenika za natjecanje iz poznavanja prve pomoći.

I volonteri i povjerenici Crvenog križa bili su jako zadovoljni sadržajem edukacija te novim stečenim znanjima i vještinama.