GRADSKI INTERVENTNI TIM

Podrška putnicima na GP Bregana

Volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić okupljeni u gradskom interventnom timu Crvenog križa sudjelovali su 14. ožujka kao dio županijskog tima pod okriljem Društva Crvenog križa Zagrebačke županije u pružanju podrške putnicima na Graničnom prijelazu Bregana koji su bili satima prisiljeni čekati na prelazak granice radi procedure vezane za korona virus.

Krizna situacija pojavila se početkom vikenda 13. ožujka kada je veći broj putnika koji su željeli uči u RH zbog dugotrajne procedure ulaska uzrokovane korona virusom bio prisiljen čekati duže vrijeme, u nekim slučajevima i po tridesetak sati, na graničnom prijelazu bez mogućnosti da nabavi vodu i hranu.

Od strane Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije angažiran je Crveni križ odnosno županijska razina Crvenog križa (Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije) koji je poziv proslijedio gradskim društvima Crvenog križa s područja Zagrebačke županije, a kako bi ljudima podijelili neophodnu vodu i hranu. Među prvima se za pomoć odnosno rad na terenu prijavio Crveni križ Zaprešić s jednim zaposlenikom i dvojicom volontera.

Podijeljeno je više od 600 litara flaširane vode te veća količina peciva, štapića i slične hrane za prvu ruku, a osim Crvenog križa Zaprešić u akciji su sudjelovali i Crveni križ Samobor u Dugo Selo.