LJETOVANJE USPRKOS KORONI

Više nego potrebna radost za najmlađe

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu boravilo je na jednotjednom ljetovanju u organizaciji Crvenog križa Zaprešić 5 grupa s ukupno 220 djece osnovnoškolskog uzrasta s područja Zaprešića i bliže okolice.

Učenici OŠ Jakovlje u Centru Selce.

To je za tridesetak djece manje nego što je prošle godine boravilo u Selcu, što je razumljivo s obzirom na ovogodišnju izvanrednu situaciju s epidemijom COVID-19. Neki roditelji potpuno razumljivo nisu htjeli poslati svoju djecu na ljetovanje no većina se ipak s povjerenjem odlučila omogućiti djeci odlazak u Selce. Vjerujemo da smo njihovo povjerenje brigom i trudom na kraju u potpunosti opravdali. Nakon završenog boraka svih grupa možemo slobodno reći da je ljetovanje u Selcu djeci bilo više nego potrebno kao nagrada i način da se opuste i razvesele nakon školske godine pune neizvjesnosti i neočekivanih događaja te da se pripreme za izazove koji ih sasvim sigurno očekuju o novoj školskoj godini.

Zbog Covid mjera u restoranu Centra Selce jelo se je u dvije smjene.

Kao i svake godine ljetovanje je uključilo prijevoz autobusom, puni pansion s užinom te uz kupanje i sunčanje raznoliki edukativno-zabavni program, školu plivanja, sportske aktivnosti i natjecnja, kreativne radionice i dr. Svaka grupa djece koja je boravila u Selcu u pratnji je imala i medicinsku sestru zaduženu da što se tiče zdravstvenog stanja sve prođe u najboljem redu.

Škola plivanja u uvali Slana.
Kupanje na jednoj od plaža u Selcu.

To što je u popularnom kampu Selce kojim uravlja zaprešićki Crveni križ tijekom boravka djece prošlo sve u najboljem redu može se zahvaliti i dobroj organizaciji Centra Selce čiji su djelatnici poduzeli sve kako bi se boravak korisnika prilagodio novonastaloj stuaciji, a posebno se može zahvaliti trudu i angažmanu voditelja djece koji su se uz maksimalnu razinu odgovornosti brinuli o povjerenoj im djeci.

Sportske aktivnosti.
Kreativna radionica.
Izrada origamija.