ODGOJ ZA HUMANOST

Djeca DV “Videk” posjetila Crveni križ

Nakon što smo nedavno posjetili DV “Videk” u Brdovcu, djeci iz tog vrtića nije dugo trebalo da nam uzvrate posjet i dođu u naše prostorije u Zaprešiću kako bi se u živo upoznali s našim radom i aktivnostima.

Više od stotinu djece prošlo je u nekoliko manjuh grupa kroz naše prostorije na adresi Trg žrtava fašizma 8 u Zaprešiću te smo im na adekvatan i njima prihvatljiv način pokazali čime se sve bavimo i na koji način pomažemo ljudima u potrebi.

Od svih aktivnosti koje provodimo djeci su najzanimljivije bile socijalna trgovina i pučka kuhinja, a zavidna je razina znanja i razumijevanja koju ova djeca već imaju za područje humanih vrednota sve zahvaljujući projektu Odgoj za humanost od malih nogu i Humani kutić koji se provodi u DV “Videk” u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem.

Posjet djece Crvenom križu nije bio običan posjet, već je to bila i prilika da na mali hmanisti donesu i poklone. Naime u sklopu Kutića humanosti djeca su neko vrijeme prikupljala prehrambene i higijenske proizvode u svom vrtiću za potrebe naše socijalne trgovine te su nam ovom prilkom predali petnaestak gotovih mjesečnih paketa koje ćemo podijeliti korisnicima socijalne trgovine.

Osim posjete našim prostorijama djeca su isti dan posjetila i akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja se taj dan održavala u zaprešićkoj Vršilnici kako bi se upoznali i s tim segmentom našeg rada.