MASOVNO CIJEPLJENJE PROTIV COVID19

Građani zadovoljni organizacijom

U Zaprešiću je 20. ožujka u prostoru objekta “Vršilnica” u Novim dvorima održano prvo masovno cijepljenje oko 700, uglavnom starijih, građana cjepivom protiv bolesti COVID19, a u organizaciji i provođenju cijepljenja su sudjelovali zaposlenici zaprešićke ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije, Grad Zaprešić, DVD Zaprešić te zaposlenici i volonteri Crvenog križa Zaprešić.

Dugo očekivana prva veća pošiljka cjepiva protiv bolesti COVID19 omogućila je cijepljenje oko 700 sugrađana uglavnom starije životne dobi i onih mlađih koji ulaze u rizične skupine, a reakcije taj dan cijepljenih osoba na organizaciju cijepljenja bile su većinom pozitivne s brojnim pohvalama organizatorima i onima koji su sve proveli jer nije bilo dužih čekanja i drugih problema prilikom cijepljenja.

Zaposlenici i volonteri Crvenog križa zaprešić imali su važnu ulogu u organizaciji i provedbi ovog iz perspektive javnozdravstvenog interesa važnog događaja za stanovnike Zaprešića. U tom smislu osigurali smo za sve sudionike vodu za piće, deke za utopljavanje osoba koje su čekale na cijepljenje (s obzirom da su cijepljenje popratle vrlo niske temperature i loše vrijeme), naši volonteri su sudjelovali u održavanju reda, pružali su pomoć starijim osobama pri ulasku i izlasku iz dvorane te su po potrebi obavljali prijevoz starijih osoba kućama.