PUČKA KUHINJA GDCK ZAPREŠIĆ

Dostava obroka i tijekom najhladnijih dana

Zaposlenice Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić Vesna Pleić i Dragica Skomrak svakodnevno obilaze teren na širem području Zaprešića, čak i tijekom najhladnijih dana, kako bi najpotrebitijim socijalno ugroženim korisnicima dostavile topli obrok koji se priprema u Pučkoj kuhinji zaprešičkog Crvenog križa.

Ovih dana u snijegom zametenim prigradskim naseljima Zaprešića i okolnim općinama njihov posjet za četrdesetak korisnika Pučke kuhinje je vrijedna pomoć jer posebno u hladnim danima kuhani obrok znači puno. Kako su neki od njih slabo pokretni te i boljim vremenskim prilikama rijetko izlaze iz svojih domova zaposlenice GDCK Zaprešić su često i jedine osobe koje tijekom dana sretnu.

Osim dostave toplog obroka Vesna i Dragica za nekoliko korisnika obavljaju pomoć u kući te provjeravaju treba li korisnicima bilo što drugo osim hrane pa im tako nerijetko dostave toplu odječu i obuću ili pomognu na drugi način.

Treba napomenuti da Dragica Skomrak osim dostave obroka i kuha u Pučkoj kuhinji GDCK Zaprešić dok Vesna Pleić obavlja pomoć u kući. Kad je obrok kuhan oko 11 sati sjedaju u dostavna vozila i svaka odlazi na svoj dio terena te dnevno prijeđu ukupno oko stotinu kilometara.